Hozzávalók: 15 dkg.cukor, 2 nagyobb alma, 1 dl rum/helyette 1/2 dl vízbe tettem 1 mk. rumaromát/, 5 dkg. mazsola, 2 cs vaníliás pudingpor , 3 tojássárgája, 7 dl tej, 5 dkg. margarin, babapiskóta , 1 mk. fahéj.
Elkészítése: 5 dkg. cukrot karamellizáltam majd felöntöttem 1 dl vízzel amit sziruppá főztem. A hámozott almát apró kockákra fölvágva beletettem a szirupba kicsit megpároltam majd hozzá tettem az előzőleg beáztatott mazsolát a lével együtt /amit rumaromás vízbe áztattam/,fahéjat , 5 dl tejet és felfőztem. A tojássárgáját cukorral és a pudinggal valamint 2 dl tejjel jól kikevertem és ezzel sűrítettem be . Tűzről levéve még forró volt mikor hozzákevertem a margarint. Őzgerincformát duplán kibéleltem átlátszó fóliával és a pudingot ebbe öntöttem bele tetejét babapiskótával raktam be. Mikor kihűlt akkor tettem hűtőbe és másnap tálcára borítottam.Tetejére előzőleg készített és megmaradt egyszerű csoki dekorációt tettem/ ez el is hagyható/ Eredeti receptben fahéj nem volt de gondoltam az almához jól illik, nagyon finom!
Recept : Nők Lapja Konyha 2013.okt. szám
5 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, tényleg finom lehet! :) Kipróbálós! :)
Éva, ez csodás, tetszik nagyon:)
Nagyon jó ez a desszert, fincsi lehet!
Azta milyen jól néz ki! Biztos finom is! Nagyszerű desszert! :)
Hankka érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Kati örülök hogy tetszik!
HajniZoli köszi valóban finom!
Csigabige köszi nagyon finom!
Megjegyzés küldése