Hozzávalók: sima piskóta tortalap, Diókrémhez: 3 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 20 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 15 dkg. darált dió, pár csepp rumaroma. Díszítésnek: karamellizált diószemek és egyéb ?
Elkészítése: Diókrém: 2,5 dl tejet feltettem főni, a 1/2 dl tejjel elkevertem a pudingot és apránként hozzákevertem a forrásban lévő tejhez. Mikor kellően besűrűsödött levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. A porcukrot a margarinnal kikevertem majd a pudingot is hozzátéve összekevertem. Végül a darált diót és az aromát tettem a krémbe és ezzel is összekevertem. A piskótát ketté vágtam és megtöltöttem a krémmel ezután körben és a tetejét is krémmel vontam be. Hagytam darált diót amivel beszórtam és végül díszítettem Maradt kevés krém amit 1 tk. kakaóporral elkevertem és ebből a krémből tettem körbe a tortára , a virágot nem én készítettem csak a diószemeket karamellizáltam ! Nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
De szép lett!
Katalin köszi, és nagyon finom volt!
Csodaszép torta! Gratulálok az ifjú párnak! :)
Éppen ezzel a krémmel szoktam én is diótortát készíteni. Nagyon finom!
De jó, hogy rátaláltam erre a tortára. Sütni szeretnék diótortát, de nem találom a régi receptemet, és eddig mindig olyanokkal találkoztam itt a neten, ami csak vajkrémmel van, de azt nem nagyon szeretjük. Köszi.
Csigabige köszönöm szépen!
marisz57 köszi!
Gabriella örülök hogy ezzel is segíthetek, meglátod milyen finom! A vajkrémet én sem nagyon szeretem.
Megjegyzés küldése