Hozzávalók: Szokásos palacsinta tészta. 1 db nagyobb alma, 1 mk. őrölt fahéj, 2 tk. cukor, 3 tk. darált dió.
Elkészítése: Kisütöttem a palacsintát amiből nekem általában 12-13 db szokott lenni. Most a palacsinta fele mennyiségét ezzel a töltelékkel töltöttem meg. Az almát megpucoltam és lereszeltem majd edénybe tettem és kb.5' dinszteltem hogy a leve párolódjon el. Ezután tettem hozzá a cukrot és a fahéjat majd a darált diót és az egészet jól összekevertem. Végül beletöltöttem a palacsintába és tetejére előzőleg 3 dkg. csokoládét 2 ek. olajjal gőz fölött megolvasztottam és ezt rácsorgattam a tésztára.
Jó étvágyat kívánok !
12 megjegyzés:
Fahéj, alma, dió hmmm ... látom már az ünnepi ízekre vagy hangolódva. Finomságos lehet!
Igazi ünnepi ízek.......finom lehet nagyon!
Képzeld nálunk tegnap volt palacsinta......ma újból azt sütöttem az unokám kedvéért, van egy kis maradék.....amire a párom megjön a munkából...készítek hozzá ebből a töltelékből.
Hű de megéheztem :-) Jöhetne egy-két darab :-)
Nagyon gusztán tálaltad!
Kis kalória bomba!De nagyon finom lehet.....<3
igazi ünnepi hangulatú palacsinták, tetszene nekem is ez a párosítás.
Nea köszi, nagyon finom lett!
Nagymamis örülök hogy tetszik, remélem férjednek is fog ízleni.
Katalin akkor küldök jó?:-))
Emőke nem sok cukor van benne, habár csoki van a tetején.
Kati köszi, örülök hogy tetszik!
Éva, köszi a praktikus ötletet, én is szoktam almával tölteni, fahéjas cukros párolt vékony alma szeletekkel, de ki fogom próbálni a reszelt almával. Igazán nagyon megkivántam ujra. Nagyon guszta és finom amint látom a te verziódat! Puszi
Jó kis párosítás az alma és a dió, meghiszem, hogy finom volt! :)
Ez most nagyon jól esne nekem! Finom lehet! :)
Jól kitaláltad, nagyszerű ez a töltelék!
Elisabeth, Hankka, Csigabige, HajniZoli köszönöm és örülök hogy tetszik !
Elisabeth, Hankka, Csigabige, HajniZoli köszönöm és örülök hogy tetszik !
Megjegyzés küldése