Hozzávalók: 1 liter liszt, 1,5 dkg. élesztő, 2,5 dkg. margarin, 1 csapott kávéskanál só, langyos tej.(nekem kb 2 dl-re volt szükségem)
😉
Elkészítése: Az élesztőt kevés cukor és langyos tej hozzáadásával felfuttattam. Lisztbe tettem a sót az élesztős keveréket és a langyos margarint valamint a többi tejjel együtt jól bedagasztottam. A tésztának keményebb állagúnak kell lennie. Letakarva duplájára kelesztettem majd deszkára borítva két cipót formáltam belőle amit ismét letakarva 20' pihentettem. Ezután egyenként a tésztát kinyújtottam szögletes formára majd felgöngyöltem ,zsírral lekent tepsibe tettem bevagdostam a tésztát és felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
11 megjegyzés:
Annyira szép kenyereket tudsz sütni, irigyellek is :-)
A terítőd is nagyon szép!
Nekem is pont ez jutott eszembe,mennyi finom kenyeret sütsz!
Nagyon szépre sikerültek:) A norvég recepteknél is literben van megadva a liszt legtöbbször. Szép hétvégét nektek, jó unokázást:)
Nagyon szépek:) Ügyes vagy:)
Szép kis zsúrkenyerek! Én is szeretek régebbi receptes könyveket lapozgatni, bár ritkán sütök-főzök belőlük.
Nagyon szép lett, jó kis recept lehet!
Évikém,hát zsúrkenyér!!!!Atyavilág,a nagymamám kenyeres dobozában volt mindig....Micsoda emlékek!
Nagyon szépek a kenyérkéid:-)
/viszont az alsó képet megkaphatnám normál méretben,vagy a linket?/
puszi!
Nagyon helyes kis zsúrkenyeret sütöttél, érdemes volt kipróbálni a receptet! :)
Katalin köszönöm!
Márti köszönöm!
trollanyu köszi és köszönöm a jókívánságodat a hétvégére.Jó volt de mostanra már megint csak kettecskén vagyunk:)
Kati köszi!
Gerdi köszi! Nagyon sok jó receptet és főleg olcsó süteményeket is lehet találni.
Lila Seffer köszi!
Emőke örülök hogy ismét szép emlékek törtek elő. Emőke a kis képet a szakácskönyvből én fotóztam le megpróbálom majd elküldeni aláírás nélkül neked!
Hankka köszi úgy gondolom én is hogy megért egy próbát:)
Nagyon szép kenyeret sütöttél! Csillagos ötös! :)
Csigabige köszi!
Megjegyzés küldése