2014. március 9., vasárnap

Csokoládés-marcipános croissant

                                                                                     
Hozzávalók:Bolti fagyasztott leveles tésztát használtam. 5 dkg. marcipánmasszát, 5 dkg. étcsokoládé. 1 db tojás, szeletelt mandula.
🌸
Elkészítése: A tésztát  szobahőmérsékleten mikor kiengedett, kinyújtottam  kerek formára majd cikkekre vágtam. A marcipánt vékony szeletekre vágtam a csokoládét szintén feldaraboltam. A tészta vastagabb feléhez pakoltam a marcipánból és a csokoládéból egy szeletet majd feltekertem. Tepsibe pakoltam a tésztát  felvert tojással megkentem és rászórtam a szeletelt mandulából . Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.Nagyon finom!
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Ó, de ennék most belőle :-)

Hankka írta...

Ilyen finomságos töltelékkel csakis jó lehet! :)

Márti írta...

Újabb csodás ötlet a leveles tészta felhasználásához!

Okki írta...

Ennek a leveles tésztának tényleg ezer arca van. :) Finom tölteléket használtál! :)

Kati írta...

Nagyon jól hangzik:)

Éva írta...

Katalin szívesen megkínálnálak!
Hankka köszi!
Márti az biztos sokféle módon lehet variálni és bárhogy is készítjük mindig finom!
Okki köszi fincsi volt!
Kati köszi!