Hozzávalók: krumplifasírthoz: 25 dkg. krumpli, 1 db tojás, 1 cikk fokhagyma, só, őrölt bors, sz.sz. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.mártáshoz: 1/2 üveg meggybefőtt, kevés cukor, darabka citromhéj, csipetnyi fahéj, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl.
🍒
Elkészítése:krumplifasírt: Megpucoltam felkockáztam a krumplit és enyhén sós vízben megfőztem. Leöntöttem a vizet és összetörtem a krumplit, hagytam kihűlni. Ezután hozzátettem a tojást, a lereszelt fokhagymát sót és borsot annyi morzsát szórtam hozzá amitől jól formálható massza lett. Kicsit olajos kézzel gombócokat gyúrtam kicsit ellapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Olajból kivéve papírtörlőre pakoltam. Mártás: Edénybe öntöttem az üvegből a befőttet kevés cukrot tettem hozzá citromhéjat és csipet fahéjat , mikor már főtt akkor a lisztet elkevertem a tejfölben és besűrítettem vele a meggyet.Mikor felfőtt együtt az egész akkor levettem a tűzhelyről és jól lehűtöttem. Imádom ezt a mártást, nem tudom abbahagyni az evését annyira finom tud lenni!
Ui: Krumplifasírtot most csináltam először nagyon ízlik receptjét az előző évi Székely Konyha Kalendáriumában találtam sok más finomsággal együtt!
Ui: Krumplifasírtot most csináltam először nagyon ízlik receptjét az előző évi Székely Konyha Kalendáriumában találtam sok más finomsággal együtt!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Jó kis párosítás! Fincsi lehet! :)
Krumplifasírtot nyers krumpliból szoktam, de így is tenni fogok egy próbát. Meggymártás hozzá? Első hallásra furcsa, de belegondolva miért is ne, csakis finom lehet.
Nagyon finom lehet a krumplifasírt Éva! :-) A meggymártás is nagy kedvenc nálunk, én tejfölt nem szoktam beletenni, hanem vanília pudinggal sűrítem, és pici szegfűszeget is teszek még bele. :-)
Ez annyira jól hangzik, hogy ki kell próbáljam paleosan is :)
Csigabige köszi nagyon finom volt!
Gerdi próbáld ki mert nagyon finom. A receptet ahonnan néztem kapormártással volt tálalva de nekem a meggy a mindenem és a sóska!
Nelli köszi örülök hogy tetszik. A pudingos verziót már hallottam én is biztos finom a szegfűszeg még hozzá!
Lilla Seffer köszi, kíváncsi vagyok arra a verzióra is!
A krumplifasírt és a mártás is nagyon finom lehetett, egyszerű, mégis nagyszerű fogás! :)
Megjegyzés küldése