Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 1 dkg élesztő, 1 ek cukor, 1 dl langyos tej, 1/2 cs vaníliacukor, 2,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 db tojás felverve aminek a felét a tésztába tettem a másik felével bekentem. Tetejére: 1 ek cukor 1 tk fahéj keveréke
Elkészítése: Szokásos módon az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam cukrot és lisztet tettem hozzá pihentettem. A lisztbe öntöttem a megkelt kovászt a többi hozzávalóval együtt az olvasztott vajat a tésztához a végén szoktam hozzátenni majd bedagasztottam a tésztát. Letakarva 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam ahol kicsi átgyúrtam és négyfelé vettem. Egyesével a tésztát megsodortam hosszúkás rúdnak majd a két végét visszatekertem/ ez képezi a kész sütemény felső részét/ ezután a tésztát alul középen elvágtam és összesodortam. A kész formákat sütőpapírral borított tepsibe pakoltam ahol még 20' pihentettem. Ezután lekentem a tojással és beszórtam a cukros fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem. Alig vártam hogy kihűljön és megkóstolhassam! Nagyon finom ! ( A hivatkozott blogon megnézhetitek a fázisfotót is !)
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki és biztosan finom is lehet! Én is szeretem a fahéjas finomságokat :)
De szépen megformáztad! És még finom is lehet :-) A fahéjas dolgok nálam is kedvencek :-)
Csigabige köszi nagyon finom ,örülök hogy a "fahéjat kedvelőkhöz" tartozol:-))
Katalin köszi !
Megjegyzés küldése