Hozzávalók: /1 őzgerinc formához/: 2 db tojás, 4 dkg. cukor, 8 dkg. méz, 8 dkg. liszt, 1/2 mk. szódabikarbóna, 1/2 mk fahéj, szegfűszeg, pici rumaroma, Ízesítésnek: 3 dkg aszalt szilva, 3 dkg. étcsokoládé feldarabolva, 3 dkg zselés cukor/ezt kandírozott cukros narancs és citromhéjjal helyettesítettem/, 3 dkg. darabolt dió mindezekhez még 1 ek liszt. A forma kenéséhez vaj és liszt.
🍎
Elkészítése: Tojást szétválasztottam. A tojás fehérjét kemény habbá vertem hozzá tettem a cukrot és ebből a masszából 1 evőkanállal kivettem amit a sárgájához tettem . Elkevertem majd bele tettem a mézet és ezt a keveréket tettem apránként a felvert fehérjéhez. A lisztbe tettem a fahéjat a szegfűszeget és szódabikarbónát amit a tojásos masszával kevés rumaromával és a liszttel összekevert ízesítőkkel jól kikevertem és az előzőleg kivajazott liszttel beszórt formába öntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Igazi karácsonyi különlegessség, így el is mentem! Köszi! :o)
Nekem is a karácsony jutott eszembe erről a sütiről.
Timi nagyon finom . Nekem is volt eszembe hogy akár karácsonyra is jó lenne!
marisz57 köszi!
Megjegyzés küldése