Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, só, 1 tk cukor, 1,5 dl tej, + víz a dagasztáshoz/kb. 1,5 dl volt/.
A kisült tésztára :sült szalonna fokhagymával, tejföl
🌻
Elkészítése: Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hozzátettem a cukrot és lisztet feltutattam. A liszt közepébe öntöttem a megkelt élesztőt tettem hozzá sót és vízzel jól bedagasztottam a tésztát. 1/2 órát pihentettem majd lisztes gyúródeszkára borítottam gömbölyűre formáztam és még hagytam 15' pihenni. Ezután kinyújtottam kerek formára a sütőlapot kicsit liszteztem és erre pakoltam a tésztát. Tetejét vizes ecsettel átkentem. Forró sütőben 15' sütöttem. Mikor kivettem konyharuhával kicsit betakartam. Ezután megkentem kisült szalonna zsírjába reszelt fokhagymával és tejfölt tettem rá majd megszórtam a szalonna pörccel .Nagyon finom laktató! Ami megmaradt kenyérként fogjuk megenni!😋Ui: Már egy másik receptnél is említettem hogy ezekben a műsorokban nem egy 2 fős család részére készülnek az ételek.:-))Sokszor számomra gondot okoz a hozzávaló mennyiségek csökkentése! Ez valójában kenyérlángos , mikor kemencében sütnek kenyeret a megmaradt tésztát ilyen formában sütik meg.
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Nagyon elindult a suli,mostanában fogok visszaolvasni.Évikém ezt a receptet/IS/ nagyon köszönöm,régóta izgat a langalló.
puszi
Emőke csak nyugodtan csináld a dolgod, a receptek megvárnak:-) Megtévesztettél egészen az új fotóval, csini vagy!
Még sohasem sütöttem, ennek alapján kipróbáljuk majd mi is, talán egy kis barna liszttel megbolondítva, és szalonna nélkül, de úgy is finom lesz...
Megjegyzés küldése