2014. szeptember 9., kedd

Tárkonyecet / házilag

                                                                             

 
Nem sokszor, de használom ! Szakácskönyvemben találtam ezt a házilag is  elkészíthető módszert Nekem szárított tárkonyom volt itthon azt használtam próba-szerencse alapon.

Hozzávalók és elkészítése: 3 teáskanál tárkonyt pohárba tettem ráöntöttem 3 cent tiszta alkoholt  így hagytam 1/2 órát majd  az egészre öntöttem 1,5 dl 15% ecetet.  Pár nap múlva lehet használni és a hiányzó mennyiséget  ecettel pótolni. Kicsi kényelmetlenség az én szárított tárkony  felhasználásomnál  hogy ha használom akkor előbb le kell  szűrni!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nekem van a kertben zöld tárkony,szeretem krumplilevesbe.:)
te mire használod az eceteset?

Éva írta...

Mamka de jó is ha csak a kertbe kell kimenni érte! Általában én száraz fűszer formájában használom. Pár receptnél találkoztam a tárkonyecet használatával és úgy gondoltam boltból erre a kevés alkalomra nem veszek inkább ezt próbálom ki:)