2014. szeptember 9., kedd
Tárkonyecet / házilag
Nem sokszor, de használom ! Szakácskönyvemben találtam ezt a házilag is elkészíthető módszert Nekem szárított tárkonyom volt itthon azt használtam próba-szerencse alapon.
Hozzávalók és elkészítése: 3 teáskanál tárkonyt pohárba tettem ráöntöttem 3 cent tiszta alkoholt így hagytam 1/2 órát majd az egészre öntöttem 1,5 dl 15% ecetet. Pár nap múlva lehet használni és a hiányzó mennyiséget ecettel pótolni. Kicsi kényelmetlenség az én szárított tárkony felhasználásomnál hogy ha használom akkor előbb le kell szűrni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nekem van a kertben zöld tárkony,szeretem krumplilevesbe.:)
te mire használod az eceteset?
Mamka de jó is ha csak a kertbe kell kimenni érte! Általában én száraz fűszer formájában használom. Pár receptnél találkoztam a tárkonyecet használatával és úgy gondoltam boltból erre a kevés alkalomra nem veszek inkább ezt próbálom ki:)
Megjegyzés küldése