Nea fahéjas finomsága teljesen elbűvölt így nem is vártam sokáig az elkészítésével :-)) "Fahéjat kedvelőknek" ez a sütemény kötelező !
Hozzávalók: tészta: 30 dkg liszt, 1/2 tk só, 120 ml langyos tej, 1,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 3 dkg olvasztott vaj,1 tojássárgája, töltelék: 5 dkg puha vaj, 4-5 evőkanál cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: A tésztához való alapanyagokat a szokásos módon bedagasztottam és konyharuhával letakarva hagytam pihenni 1 órát. Közben a töltelék hozzávalóit jól kikevertem. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol átgyúrtam majd kinyújtottam kb. 30x40 téglalap nagyságúra . A fahéjas töltelékkel megkentem egy kanálnyit félretettem belőle. A tésztát felgöngyöltem majd az egyik végétől kb. 2 cm. középen késsel végig vágtam a tésztát , ezután az egyik felét megfogtam a nyitott részt kifelé fordítottam és úgy tettem át a tészta másik felén / egymásba fontam/. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam koszorú alakban majd a maradék fahéjas tölteléket rákentem a tésztára és 15' pihentettem. Előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 10'sütöttem majd 180 fokon további 15'. Nagyon-nagyon finom! Nem lett olyan szép mint Nea sütije de az íze nagyon finom!
Ui: Ajánlom hogy nézzétek meg az említett blogon a készítési technikát/videó/ érdemes!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Ez nálam is listán van, hamarosan elkészül. :) Nagyon szép lett a kalácsod! :)
Okki majd megtapasztalod akkor hogy mennyire finom! Köszi!
Nekem kimondottan tetszik a rusztikussága. Örülök, hogy ízlett nektek is. Én karácsonyra tervezem újból megsütni. Milyen jó lesz finom fahéj illatra ébredni az ünnep reggelén.
Megjegyzés küldése