Hozzávalók:/30 cm hosszú/ 35 dkg. liszt, csipet só, 3 ek cukor, 0,8 dl olaj, 1,5 dkg élesztő, 1,5 ek kakaópor, langyos tej/ ez kb. 1,5 dl/, 1 db tojás a nyers tészta lekenéséhez és 3 dkg olvasztott margarin a kisült tészta kenéséhez
Elkészítése: (régi receptes újságban találtam úgy készítettem ahogy ott leírták) A hozzávalókat megfeleztem külön-külön edénybe tettem csupán az élesztőt kelesztettem egybe majd vettem kétfelé . Külön bedagasztottam mindkét tésztát és egyenként kinyújtottam téglalap alakúra. A barna tésztára tettem a világosat majd feltekertem és sütőformába tettem/ kenyérsütő/ szerintem sima tepsibe is jó. Letakarva hagytam pihenni 1 órát. Ezután a felvert tojással megkentem és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 30' sütöttem. Mikor kivettem a formából a megsült kalácsot olvasztott margarinnal kentem át.
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Jól néz ki és biztos, hogy finom is. Szeretjük az ilyen egyszerű, de nagyszerű sütiket.
Nagyon jól néz ki! Jók is a régi receptek :)
Ez megint nagyon tetszik, feldobná a mi terített asztalunkat is reggel vagy este. :-)
Lívia nagyon finom volt, azért próbáltam ki én is mert egyszerű kis kalács!
Csigabige köszönöm!
teller-cake ha szóltál volna előre akkor estére küldtem volna :-))
Látszik a képen mennyire foszlós a tésztája. Habos kakaóval, teavajjal ellenállhatatlanul finom tud lenni.
Megjegyzés küldése