2014. december 3., szerda
Szezámmagos foszlós perec
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál kristálycukor, 50 dkg finomliszt, 1 kiskanál só, 10 dkg puha margarin, 1 db tojás , + 1 tojás a kenéshez, szórásra szezámmag.
Elkészítése: A tejhez öntöttem a vizet és meglangyosítottam bele tettem a cukrot és az élesztőt valamint 1 evőkanál lisztet. Langyos helyre tettem . Tálba öntöttem a lisztet hozzáadtam a sót és a puha margarinnal összemorzsoltam. A felfutott élesztőt és a tojást beletettem és jól összedolgoztam a tésztát. Letakarva hagytam hogy duplájára keljen meg. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam átgyúrtam és kézzel ellapogattam téglalap formára . A tésztából 2 cm széles csíkokat vágtam amit rudakká formáltam majd perecnek hajlítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam felvert tojással megkentem és szezámmaggal megszórtam 10' pihentettem. Előmelegített sütőbe pakoltam ahol 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Milyen jól néznek ki a perecek! Szívesen elfogadnám tízóraira. ;)
Okki köszi, ha szóltál volna félreteszek egyet-kettőt:-))
Megjegyzés küldése