Hozzávalók: 6 db csirkeszárny, 2 db tojás, házilag készített csirkéhez való fűszerkeverék, liszt, prézli, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Csirkeszárnyat megtisztítottam "összehajtottam " majd a fűszerkeverékkel alaposan beszórtam mindkét oldalát. Hagytam pihenni kb. 1/2 órát majd megforgattam lisztben a felvert tojásban és prézliben. Forró olajba tettem de amikor beteszem az olajba hőfokot mindig leveszem és az edényre fedőt tettem. Lassan szoktam sütni így jobban átsül, mikor már sistereg akkor veszem le a fedőt és megfordítottam a húst így sütöttem készre. Petrezselymes krumplit készítettem hozzá.
Most készítettem először ilyen fűszeresen de nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Mindig jó benézni Hozzád, több mindent kipróbáltam, illetve tervben van. Igaz találkoztam már az általad készített fűszerekkel, de valahogy mindig megfeledkeztem róluk. Most elhatároztam, csinálok ilyeneket én is.- Köszönöm
Kedves Fáni! Örülök hogy találsz olyat amit egyszer majd ki is próbálsz, ez a fűszerkeverék nagyon jó érdemes egyszer rászánni az időt és kipróbálni! Egészségetekre!
Drága Éva!
De jó, hogy benéztem Hozzád hosszú hallgatásom után. Ilyen csirkefűszerre volt szükségem, és nem vettem otthon, de most majd készítek, elvégre nagyon szeretjük. :-))
Évikém egyszerű, de nagyszerű étel. Én kimondottan szeretem a csirkeszárnyat, de ez a fűszerezés is biztos finom. Egyszer kipróbálom.
Ez aztán fincsi lehet, tetszetős eledel :)
Megjegyzés küldése