Hozzávalók: 1 liter tej/ajánlott inkább házi tej/, 1/2 kg túró, 6 dkg. vaj, 1 db tojás, 1 kk.szódabikarbóna, 1 kk.só + bármilyen fűszer!
Elkészítése: A túrót villával áttörtem és a forrásban lévő tejbe öntöttem közben kevertem 5' főztem. Ezután egy szűrőn átöntöttem / nem kell nyomkodni/. Lábasba tettem a vajat egész kicsit megolvasztottam majd a szűrőkanál tartalmát beleöntöttem és hozzátettem a szódabikarbónát és a sót , az egészet jól összekevertem és 15' főztem közben kevertem Mikor már kezdett elválni a massza a lábas oldalától akkor tettem hozzá 1 cikk lereszelt fokhagymát és kevés apróra összevágott petrezselymet. Összekevertem hogy minden helyre jusson belőle majd egy tálkába öntöttem és hagytam hűlni ezután pedig tányérra borítottam. Délelőtt készítettem délután már tányérra lehetett egészben borítani és szeletelni. Nagyon finom !
/ Előzőleg amit készítettem csupán borssal ízesítettem jó volt , ez a fokhagymás petrezselymes is , de legközelebb köményt vagy snidlinget teszek majd bele! /
/ Előzőleg amit készítettem csupán borssal ízesítettem jó volt , ez a fokhagymás petrezselymes is , de legközelebb köményt vagy snidlinget teszek majd bele! /
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Szuper!
Évi köszönöm a leírást!
Kb melyik sajthoz hasonló az állaga?
Emőke szívesen örülök hogy érdekel és ha elkészíted szerintem a gomolyára hasonlít az állaga! Egészségetekre!
Megjegyzés küldése