Hozzávalók: /kis adagból sütöttem/: 15 dkg. liszt, 6 dkg. margarin, 1 db tojás/sárgája tésztába fehérje kenni/, 2 evőkanál tejföl, 1,5 tk. só, 1 mk. őrölt bors, tészta tetejére: köménymag, szezámmag.
🌸
Elkészítése: Lisztet a margarinnal elmorzsoltam a többi hozzávalóval tésztát gyúrtam. Sütőpapírt levágtam amit a tepsibe akartam tenni nyújtódeszkára tettem és a tésztát ezen nyújtottam ki jó vékonyra. Óvatosan áttettem a tepsibe majd megkentem a tészta tetejét a tojásfehérjével amibe pici sót tettem ezután derelyevágóval felvágtam a tésztát apró kis kockákra és megszórtam a tészta felét köménymaggal a másik felét szezámmaggal. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta széttördeltem a vágások mentén. Nagyon finom! Jó étvágyat kívánok !
A receptet innen hoztam!
4 megjegyzés:
Sósból sosem elég .... jöhet pár darab belőle. :)
A nagymamámnak is volt egy hasonló keksze,de sajnos a receptet magával vitte a sírba. :(
Biztos ki fogom próbálni,mert inkább ilyen nasi, mint a bolti. :D
Ma ilyet sütöttem, finom lett, köszönet a receptért.:)
Okki ha legközelebb sütök küldök:-)
Melinda Sásdi örülök hogy hasznát veszed a receptemnek, egészségetekre!
Jocsi üdvözöllek! Örülök hogy elkészítetted és még ízlett is! Egészségetekre!
Megjegyzés küldése