Hozzávalók: 15 dkg. kockatészta, 5 dkg. szalonna, fél fej vöröshagyma, 2 db tojás, fűszerek: őrölt bors, só, 2-3 evőkanál tejföl.
😊
Elkészítése: Szalonnát apró kockákra vágtam és kisütöttem, zsírjából 2 evőkanálnyit külön edénybe tettem. A tésztát szokásos módon kifőztem, langyos vízben leöblítettem leszűrtem és hozzá öntöttem a szalonna zsírjához összekevertem. A kisült szalonna pörcökre tettem az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinszteltem majd a tojásokat kis edénybe felütve őrölt borssal ízesítve elkevertem és ráöntöttem a dinsztelt szalonnás hagymára nem kevertem el hagytam egyben megsülni . Tányérra csúsztattam és próbáltam olyan darabokra vágni mint a tészta az egészet ráöntöttem a kockatésztára majd összekevertem . A szakácskönyv úgy írja hogy a tejfölt is keverjük a tésztába, de én általában tányérra pakolás után szoktam tejföllel meglocsolni a tésztákat. Nekem így jobban tetszik evés közben óhatatlanul összekeveredik úgyis!😋Tetejére petrezselymet szórtam!
Általában tojásos tésztát nem így szoktam készíteni, de megérte ezt is kipróbálni mert nagyon finom volt! (Erre jó példa hogy férjuram aki nem szereti annyira a tésztát különösen azokat amiket még nem ismer, megette és azt mondta hogy finom :-))
Ui: Szeretem Frank Júlia receptjeit, nagyon ízletesek sok receptje hozzávalói közt megtalálható a szalonna, hagyma, fokhagyma és ez mind jó ízt ad az ételnek. Mai viszonyok közt lényeges számomra hogy sok olyan receptje van ami olcsó és egyszerű !!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése