Hozzávalók:
50 dkg káposzta
5 dl paradicsomlé
5 dkg zsír
4 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
ízlés szerint só
4 dkg cukor
feltétnek:
sült hús
*
Elkészítése: A káposztát apróra felvágtam fazékba tettem mellé tettem a megtisztított vöröshagymát /én felkockázva tettem a káposztához/ felöntöttem annyi vízzel ami ellepte kevés sót hozzátéve felfőztem. Ezután öntöttem hozzá a paradicsomlevet ezután rántást csináltam hozzá öntöttem ízesítettem kevés cukorral és készre főztem. Tálalásnál sült húst tettem rá, nagyon finom volt! Annyira ízlett hogy bevallom kétszer szedtem és közben nosztalgiáztam mert nagyon-nagyon régen ettem ezt az ételt azt még anyukám főzte !
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem, de még sosem főztem. Most adtál egy kis lendületet.
Finom lehet ez a káposztás étel. :)
Nagyon elcsodálkoztam, hogy még nem főztél paradicsomos káposztát, pedig ez is egyszerű, olcsó és nagyszerű étel. Én gyakran készítem, mert szeretjük. Jó hozzá a fasírt, sült hús, és valamilyen rolád is.
Megjegyzés küldése