2015. október 27., kedd

Salsa szósz házilag

Szeretem  a különböző szószokat akár sült krumplihoz is ! Ezek közül is a csípős ízesítésűeket előnyben részesítem  ebben a férjuram is osztozik velem! Napokban tv-ben látta ezt a  receptet  sajnos olyan gyorsan mondták a hozzávalókat hogy  nem tudta megjegyezni, de felhívta a figyelmemet rá ! Keresgélten az interneten sok  változatban megtalálható én összehoztam a sajátomat ami éppen volt itthon :)
                                                                             

Hozzávalók:
kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ketchup
1 mk. citromlé
1 mk. méz
fűszerek:
őrölt bors és koriander
1 mk. kakukkfű/szárított
2 mk. chili darált paprika
*
Elkészítése: Vöröshagymát apróra felvágtam, fokhagymát lereszeltem.Télire eltett paradicsompürét bontottam fel amiből 3 evőkanállal tettem egy tálkába ehhez tettem a ketchupot a hagymákat és a többi hozzávalókat  és jól összekevertem. Gondoltam hűtőbe teszem hogy összeérjenek jól az ízek, de türelmetlen voltam és krumplit pucoltam feldaraboltam és olajban kisütöttem hogy próbát vehessek. Nagyon finom érdemes kipróbálni! Már csak arra leszek kíváncsi hogy az ínyenc vőm akinek kedvence a hagymalekvár és a mézes-csípős szószom mit fog hozzá szólni?
Ha szereted a csípőset , megér egy próbát!


2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ezt én is szívesen elmártogatnám :-)

Tiffanylda írta...

Isteni lehet! Biztos vagyok benne, hogy a vődnek is ízleni fog, hiszen ez egy csatni!:)