2015. november 29., vasárnap

Húspótló krumplis pogácsa

Változatlanul szeretem és keresem a különböző húspótlókat itt találtam rá erre a receptre! Mivel nagyon kíváncsi voltam hogy milyen elkészítve kis adagban megtörtént a próba:-))
                                                                                
Hozzávalók:
1 nagyobb krumpli
2 kis darab szikkadt kifli csücske/ fél  zsömlének felelt meg/
1/2 db vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
késhegynyi piros paprika
csipetnyi só
1 mk házi olasz fűszerkeverék/helyette bármilyen jó
1 tk  liszt
Elkészítése: A krumplit megpucoltam és lereszeltem . A két kis darab kifli csücsökre kevés tejet öntöttem. A vöröshagymát megpucoltam és apróra vágva kevés olajon megdinszteltem. A kiflit kinyomtam rátettem a krumplira  amire a dinsztelt hagymát lereszelt fokhagymát , fűszereket ,  lisztet  is rászórtam és összegyúrtam. Olajat forrósítottam  és a masszából kis golyókat formáltam amit olajba tettem kicsit villával lenyomtam és  mindkét oldalát megsütöttem.  Nagyon finom érdemes volt  kipróbálnom !
Akár főzelékhez vagy  bármilyen  mártogatóssal  finom lehet! / Ebből a mennyiségből 13 db lett. fűszerezést lehet variálni, nekem most ez jutott eszembe!/
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nahát, de örülök, hogy ezt leírtad ! Én is készítek néha ilyent, - szerintem - tökéletesen helyettesíti a hús-fasírtot egy főzelék tetején...

Szera írta...

Köszönöm, kedves Éva! BIZTOSAN kipróbálom! ;)