Hozzávalók:
10 dkg háztartási keksz
6 dkg natúr krémsajt
1 tk. porcukor
10 dkg tejcsokoládé
+ pálcika és szórócukor
*
Elkészítése: Ledarált háztartási kekszet a krémsajttal és cukorral összekevertem majd diónyi golyókat formáltam belőle. Pálcika helyett nekem most szívószálam volt amit feldaraboltam és egyik végét gőz fölött megolvasztott majd kicsit lehűtött csokiba mártottam és beleszúrtam a golyóba. Hűtőbe tettem kis időre hogy dermedjen meg, majd a többi csokit ismét felmelegítettem és a hűtőből kivett szárral ellátott golyókat csokoládéval leöntöttem és szórócukorral szórtam be. Hűlni ismét hűvös helyre tettem.
Ui: A készítés közbeni tapasztalataim: kicsit több mint 6 dkg krémsajtra van szükség, a masszát mikor állítottam össze kis golyóként áll össze/ nem az egész egybe aztán szedtem kis darabokra/. Mivel hurkapálcikám nem volt itthon szívószállal készítettem de szerintem jobb a fa pálcika! A leírt mennyiségből 16 db.lett , nagyobb részét bonbon kapszulákba pakoltam! Azért egyet megkóstoltam:-)) Nagyon finom!
Ui: A készítés közbeni tapasztalataim: kicsit több mint 6 dkg krémsajtra van szükség, a masszát mikor állítottam össze kis golyóként áll össze/ nem az egész egybe aztán szedtem kis darabokra/. Mivel hurkapálcikám nem volt itthon szívószállal készítettem de szerintem jobb a fa pálcika! A leírt mennyiségből 16 db.lett , nagyobb részét bonbon kapszulákba pakoltam! Azért egyet megkóstoltam:-)) Nagyon finom!
Sok sikert az elkészítéséhez!
1 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi lehet!!! Köszönöm az ötletet!!!
Megjegyzés küldése