Hozzávalók:
35 dkg liszt
csipet só
2 ek.cukor
3 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 db tojás
+1 tojás sárgája
1 ek. zsír olvasztva
*
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukorral és liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Ekkor a kimért lisztet tálba tettem és a megkelt élesztő és többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni, tálból kiborítottam enyhén lisztes gyúrótáblára kiszaggattam és letakartam még itt is hagytam kelni. Olajat forrósítottam amibe úgy pakoltam bele a tésztát hogy egyik oldalán középen hüvelykujjamat kicsit belenyomtam majd ezt az oldalt tettem lefelé, először fedő alatt majd megfordítottam és fedő nélkül sütöttem . Papírtörlőt tettem egy tálba és erre szedtem ki majd tányéron szórtam meg porcukorral és tettem mellé lekvárt/most meggylekvárt! Nagyon-nagyon finom !
Megkínálhatlak?
1 megjegyzés:
Én is ezzel az elnevezéssel ismerem a fánkot. A keresztanyukám gyakran sütött ilyet, nagyon szerettem. :) Szívesen megennék most belőle pár darabot finom sárgabaracklekvárral. :)
Megjegyzés küldése