Hozzávalók:
35 dkg krumpli
5 dkg füstölt szalonna
1 db tojássárgája
1 mk.margarin
só
2,5 evőkanál liszt
panírhoz:
a tojás fehérje+1 db tojás
liszt,prézli
olaj a sütéshez
*
Elkészítése: A krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem hagytam teljesen kihűlni. A szalonnát feldaraboltam és a kihűlt krumplihoz tettem a tojássárgájával , margarinnal ,kevés sóval és a liszttel jól összekevertem az egészet. Lisztet, felvert tojást és prézlit tettem tányérba és a masszából kanállal vettem ki egy adagot /előtte a kanalat vízbe mártottam/ és kézzel ellapogattam majd sorba liszt-tojás-prézlibe forgattam és forró olajba tettem ahol mindkét oldalát megsütöttem és papírtörlőre szedtem . Nagyon finom akár tejföllel is lehet vagy más mártogatóssal! Nekem megmaradt rizibizim volt azzal is nagyon jó volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése