Hozzávalók: Zöldbabfőzelék már szerepel blogomban. Tojásfasírtot most készítettem először, Hankka blogján tetszett meg. /Kevesebb mennyiségből készítettem/ 3+1 tojás, só, őrölt bors, petrezselyem , zsemlemorzsa, ehhez a mennyiséghez 1 db zsömle(szétmorzsolva) , / most én ehelyett amikor ledarálom a száraz zsömlét, kenyeret prézlinek és átszitálás után megmarad a nagyobb darabos törmelék, külön zacskóban elszoktam tenni ezt használtam fel/, 1 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, olaj.
🌸
Elkészítése: Tojásfasírt: 3 tojásból kevés olaj pici só hozzáadásával kemény rántottát készítettem majd mikor kihűlt hozzátettem a darabos zsömlemorzsát, a zúzott fokhagymát és az apróra fölvágott vöröshagymát a tojást és a fűszereket valamint a felaprított petrezselymet. Az egészet jól összegyúrtam pogácsákat formáltam belőle megforgattam zsemlemorzsában és olajban kisütöttem.Nagyon finom érdemes kipróbálni, aki még eddig nem ismerte volna!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Ettem már hasonlót, csak csirkehússal, nagyon finom:) Nálam is zöldbab készült a tegnap, hamarosan felteszem:) Guszta:)
Kati köszi!
Hankkánál is felfigyeltem a tojásfasírtra, biztosan finom lehet. Ki kell próbáljam. :)
Örülök, hogy ízlett, szerintem is nagyon finom! :) Nem mellesleg olcsó és viszonylag egyszerűen elkészíthető, nálunk is gyakran fog készülni főzelékekhez! :)
Nagyon szeretem az ilyen igazán egyszerű ételeket! A múltkor megcsináltam a hamis fasírtodat, mivel a lányom nem eszik húst és olyan íze volt, mint az "igazinak"! Köszönöm, hogy megosztottad! :)
Hankka köszönöm a receptet nagyon ízlett!
Szera örülök hogy ízlett a hamis fasírtom egészségetekre! Ezt is érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!
Megjegyzés küldése