Volt amit már kettévágtam! |
2016. szeptember 18., vasárnap
Áfonya aszalása házilag
Ezidáig nem sok áfonyát ettem. Különböző blogokon látom hogy mennyire rajonganak érte, lehet ha kertemben teremne talán többet ettem volna belőle de mivel kertem sincs maradt a vágyakozás hogy egyszer majd megkóstolom. Férjuram egyik nap hozott egy dobozzal igaz ez fagyasztott állapotában volt. Egy részét tányérra tettem és mikor kiengedett megkóstoltam finom de annyira nem voltam elragadtatva ! Gondoltam majd felhasználom süteménybe és akkor találtam egy kekszes receptet amihez viszont aszalt áfonya kellett:) A fagyasztott áfonyát ami maradt tálcára borítottam amit papírtörlővel előtte beborítottam. A gyümölcs levet eresztett/ mivel fagyasztott volt/ kétszer a papírt kicseréltem alatta. Sütőpapírral béleltem ki egy tepsit és erre szórtam rá az áfonyát jó szellősen. Bekapcsoltam a sütőt kb. 125 fokra és betettem a tepsit 3/4 órát hagytam majd fakanalat tettem a sütő ajtajához és még 1/2 órát szárítottam. Másnap is szabadon hagytam szellőzni majd ezután pakoltam kis üvegbe. Nem sokáig tartózkodott ott mert a kekszet elkészítettem belőle ! Majd mutatom azt is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése