Hozzávalók:/fél adaghoz/ 5 dkg aszalt áfonya, 5 dkg tejcsokoládé, 12,5 dkg liszt, másfél teáskanál sütőpor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg margarin, 7,5 dkg barna cukor /fele sima kristálycukor volt/, 1 db tojás, 1 teáskanál vaníliakivonat.
Elkészítése: Feldaraboltam a csokoládét kettévágtam az aszalt áfonyát és összekevertem. Margarint a cukorral kikevertem majd hozzátettem a tojást és a vaníliakivonatot végül a liszttel összekevert sütőport és szódabikarbónát kevertem bele. Ezután tettem hozzá a csokis áfonyás keveréket és ekkor már kézzel összegyúrtam amiből kis gombócokat formáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem /gombócok tetejét kicsit lenyomtam/ egymástól távolabb. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 ' sütöttem. Nagyon finom ! Mivel a talált oldalon ajánlotta a porcukros leszórást így követtem de ez mellőzhető :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése