Hozzávalók:/fél adaghoz/ 10 dkg babapiskóta, 4 dkg margarin, reszelt citromhéj és narancshéj, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál baracklekvár, 10 dkg fehér csokoládé, színes cukor.
Elkészítése: Ledaráltam a babapiskótát hozzátettem az olvasztott margarint, reszelt citrom és narancshéjat,fahéjat és a lekvárt. Összegyúrtam majd apró gombócokat formáltam belőle amibe szívószálat szúrtam /szívószálakat elvágtam mert elég hosszú lett volna/ és hűtőbe pakoltam 2 órára. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét kevés olajjal majd a hűtőből kivett gombócokat megforgattam a csokimázba és a cukorral szórtam be. Ezután ismét hűtőbe pakoltam a csoki dermedéséig! Akár gasztroajándék is lehet belőle ! Kíváncsi vagyok a gyerkőcök hogy fogadják?:-))
Unokáimnak !
2 megjegyzés:
Biztos örülnek majd neki az unokák :-)
Katalin sajnálatomra csak egy kis unoka tudta megkóstolni. Mélyhűtőbe tettem talán kibírja addig mire jönnek majd!
Megjegyzés küldése