2016. november 9., szerda

Fokhagymás mustármártás - Szakácsmustra 20.fordulójára!

Katalin  a háziasszony ebben a fordulóban  és választottja  F.Nagy Angéla.  Egy süteményt már elkészítettem erre a fordulóra de gondoltam még ezt az egyszerű és finom mártást is elkészítem!
                                                                                

Hozzávalók:  2 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál mustár, másfél evőkanál gyenge ecet/almaecetet használtam/, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só.
                                                                             

Elkészítése:  A tojássárgáját a cukorral kikevertem majd hozzátettem  a mustárt, ecetet, reszelt fokhagymát és összekevertem. Edénybe vizet tettem fel főni ami fölé pakoltam kis edénybe a kikevert masszát és kevergetés közben itt a gőz fölött sűrűsödött be. Ekkor levettem kevés sót és a tejfölt tettem hozzá amivel összekevertem . Hagytam kicsit hűlni de akár langyosan is lehet  falatozni belőle. Ajánlott párolt zöldséghez  és sült húsokhoz !
Először sült krumplival  majd  sült hússal  kóstoltam és  nagyon ízlett !
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Köszi szépen, de jó hogy még egy finomságot elkészítettél!

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon guszta ez is! Szívesen ennék én is ilyet. :) Mindig olyan finom falatokat mutatsz nekünk.

Éva írta...

Katalin szívesen készítettem és megérte mert nagyon finom!
Évi örülök hogy tetszik! Könnyen elkészíthető akár párolt zöldségekhez is biztos jó lenne próbáld ki!