Hozzávalók: 2 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál mustár, másfél evőkanál gyenge ecet/almaecetet használtam/, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral kikevertem majd hozzátettem a mustárt, ecetet, reszelt fokhagymát és összekevertem. Edénybe vizet tettem fel főni ami fölé pakoltam kis edénybe a kikevert masszát és kevergetés közben itt a gőz fölött sűrűsödött be. Ekkor levettem kevés sót és a tejfölt tettem hozzá amivel összekevertem . Hagytam kicsit hűlni de akár langyosan is lehet falatozni belőle. Ajánlott párolt zöldséghez és sült húsokhoz !
Először sült krumplival majd sült hússal kóstoltam és nagyon ízlett !
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Köszi szépen, de jó hogy még egy finomságot elkészítettél!
Nagyon guszta ez is! Szívesen ennék én is ilyet. :) Mindig olyan finom falatokat mutatsz nekünk.
Katalin szívesen készítettem és megérte mert nagyon finom!
Évi örülök hogy tetszik! Könnyen elkészíthető akár párolt zöldségekhez is biztos jó lenne próbáld ki!
Megjegyzés küldése