Hozzávalók: 3 kisebb krumpli, kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, pár karika fölvágott , só, őrölt bors, majoránna, petrezselyem, csípős paprika, kevés olaj.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem hozzákevertem a megpucolt és kockára vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát. Az egészre kevés olajat öntöttem/2-3 evőkanál/ és összeforgattam . Serpenyőt felforrósítottam ebbe öntöttem bele a masszát elegyengettem. Még pirult az egyik oldala addig elkészítettem a feltétet amihez felütöttem a tojást beletettem az apróra összevágott petrezselymet, felaprított fölvágottat és a fűszereket összekevertem. A krumplis rész ekkor már sült széles sütőlapáttal alányúltam és óvatosan átfordítottam hogy a másik oldata is piruljon. Mikor elkészült ráöntöttem a feltétet hagytam sülni kis idő után ezzel is visszafordítottam és sütöttem. Ezután tányérra tettem majd vágtam egy cikket amihez csípős házi szószt ettünk. Nagyon finom !
-Érdemes elkészíteni , hamar elkészül és akár "hűtőben rekedt" megmaradt fölvágottak eltüntetésére is alkalmas!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Szeretem az efféle "kedvem szerint variálható" ételeket. És maximálisan egyetértek a "mindenféle maradék" okos felhasználásával.
aranyos fodorka váljon egészségedre, nagyon finom!
Megjegyzés küldése