Hozzávalók: alaphoz: 25 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor.krémhez: 3 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 1 cs vaníliacukor, 2 evőkanál cukor, 5 dkg margarin, tetejére: 25 dkg háztartási keksz, 2 dl tejszín.
Elkészítése: Alaphoz a darált kekszet a margarinnal és a porcukorral összegyúrtam majd tálcára kinyújtottam. Nyújtási felületet lehet porcukrozni ha ragadna. Tálcát addig még készült a krém hűtőbe tettem. Pudingot vaníliás cukorral és a tejjel kikevertem majd összefőztem még meleg volt mikor beletettem a cukrot és a margarint. Kikevertem majd hagytam hűlni. Tejszínt felvertem kemény habnak ebből két kanállal a kihűlt pudinghoz kevertem. Kekszes alapra halmoztam a krémet egyenletesen elsimítottam a tetejét kiraktam az egész keksz darabokkal amire felvert tejszínhabot simítottam. Kevés fahéjjal szórtam meg és ismét hidegre tettem. Másnap szeleteltem az egész keksz szeletek mentén , nagyon finom!
- Mikor kiraktam az egész keksz darabokkal 6x4 db-ból állt az egész így természetesen maradt ebből a kekszből! A tejszínből is maradt ezért ha valakinek kevesebb van az is elég!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Finom süti a hétvégére :-)
Katalin köszi finom volt!
Megjegyzés küldése