Hozzávalók: tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, 5 dkg kristálycukor, csipet só, 2 tojás sárgája, 1/2 cs. sütőpor, 1 dl tejföl, fél citrom reszelt héja és pár csepp leve,töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 2 db kisebb krumpli, 1/2 cs.vaníliacukor, maréknyi mazsola, 2 evőkanál kristálycukor, 2 tojásfehérje habnak felverve.
Elkészítése: Tésztához valókat összegyúrtam ha szükséges lehet lisztet még hozzá tenni. Krumplit megpucoltam felkockáztam és puhára főztem majd leszűrtem és összetörtem kihűtöttem. Mazsolát beáztattam langyos vízbe majd leszűrtem. A tésztát két részre vettem egyenként kinyújtottam (kb. 30x21 cm méretre), első lapot egy kisebb méretű tepsibe tettem amit előtte zsírral kikentem és beliszteztem. A töltelékhez valókat összekevertem és ráhalmoztam a tepsibe tett tésztára elegyengettem majd rátettem a másik kinyújtott tésztalapot. Előmelegített sütőben 220 fokon 25 ' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és porcukorral szórtam be. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Ó, csodálatos❤
Se élesztő, se sütőpor?
Emőke örülök hogy tetszik, 1/2 cs sütőpor van benne!
Megjegyzés küldése