2017. február 26., vasárnap

Vöröshagyma-szósz gombóccal "Ízőrzők" Sárszentlőrinc

                                                                             

Hozzávalók: szószhoz: 1 nagyobb fej/vagy 2 kisebb/ vöröshagyma, 1/2 dl étolaj, 1,5 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál paprikakrém, 1-1 mokkáskanál kömény- őrölt bors, babérlevél, gombóchoz: 1 evőkanál zsír, 20 dkg liszt, só
Elkészítése: Megpucoltam a hagymát és felszeleteltem ezután a forrósított olajba öntöttem  hagytam dinsztelődni. Lisztet szórtam rá felöntöttem fél liter vízzel és a felsorolt fűszerekkel ízesítettem. Addig főztem még mártás sűrűségű lett. Aki szereti tehet bele pici ecetet.- A gombóchoz megforrósítottam a zsírt , lisztet sóval ízesítettem majd beleöntöttem a zsírt és vízzel összegyúrtam tésztának, gombócokat formáltam  belőle   amit forrásban lévő vízben kifőztem. Nagyon finom !
-Nagyon ízlett ez a szósz akár krumpligombóccal vagy gnocchival is  igen finom lehet!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Nea írta...

Néhány hozzávalóból is milyen ízletes ételt lehet készíteni, nagyanyáink nagyon értettek ehhez. Jó, hogy fennmaradtak ezek a receptek, még manapság is nagy hasznukat lehet venni. A krumpligombóc is nagyon illene hozzá.

Éva írta...

Nea ezek az olcsó és finom kategóriába tartozó ételek amik valóban egyszerű hozzávalókból elkészíthetőek! Krumpligombóccal még biztos elkészítem, köszi!