Hozzávalók: tészta:30 dkg liszt, 12 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 20 dkg vaj/margarin. krém: 3 dl tej, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliapuding, 15 dkg vaj/margarin, 5 dkg darált dió.
🌺
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam , a formákat margarinnal vékonyan kikentem és a tésztából diónyi darabokat csíptem amit a kis formákba nyomkodtam. Tepsibe raktam a formákat és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Hagytam a formában kihűlni csak ezután szedtem ki belőle. Krémhez : tejnek a feléhez tettem a cukrot másik felét elkevertem a pudinggal. Cukros tejet feltettem főni majd a pudingos résszel besűrítettem hagytam teljesen kihűlni ezután kevertem ki a puha margarinnal és a darált dióval . Ezzel a krémmel kentem meg és pakoltam össze két darab süteményt. Nagyon finom!-Ui: Teljes mennyiség receptjét írtam le ,de most is csupán ennek a feléből készítettem el. Fél adagból 15 db lett . Nekem kicsit fakónak tűnt a színe ezért kevés őrölt fahéjat szórtam tetejére!
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Régóta szeretném én is kipróbálni. A recept legalább most meg lett hozzá. Nagyon ínycsiklandóak, csak úgy kínálják magukat.
Igazi türelemjáték, nagyon ügyes voltál. :-)
Nea akkor már nincs akadály a próbasütésnek, nagyon finom váljon egészségetekre!
teller-cake kicsit aprólékos de megéri vele foglalkozni mert finom! Köszi!
Nekem nincs ilyen sütőformám - de azon gondolkodom, hogy valami más megoldással nem lehetne-e mégis megcsinálni ? Nagyon csábítónak érzem a tésztáját, meg a krémjét is !
aranyos fodorka nincs a közeledben 100 Ft-os bolt ott lehet ilyen formákat kapni. Vagy esetleg kosárka formád nincs? szerintem abban is kivitelezhető.
Megjegyzés küldése