Hozzávalók: 25 dkg bolti leveles tészta, almalekvár , darált dió, 1 db tojás tészta kenéséhez, porcukor.
Elkészítése: Mivel fagyasztott tésztából készítettem hagytam hogy kiengedjen majd vékonyra kinyújtottam a tésztát. Ezután feldaraboltam téglalap formára aminek az egyik felét késsel bevagdostam a tészta másik felének a közepébe tettem a töltelékből / lekvár és darált dió összekeverve/. A töltelék körül a tésztát felvert tojással megkentem majd a tészta másik felét ráhajtottam és ujjammal kicsit körbenyomkodtam. Sütőpapírral borított tepsibe raktam felvert tojással megkentem és forró sütőben 15' sütöttem. Mikor már kihűlt akkor szórtam meg porcukorral. Nagyon finom! (Ebből a mennyiségből 8 db lett!)
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése