Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 1/2 dl tej, 3,5 dkg barna cukor, 2 db tojássárgája, csipet só.
Elkészítése: Tojássárgáját habverővel fehéredésig vertem. Cukrot egy világos aljú edénybe /ez csak azért jó ha világos mert látjuk mikor már karamellizálódik/ öntöttem mikor szép barnára színeződött akkor öntöttem rá a tejszínt, tejet pici sót és forrásig hevítettem .Ehhez kb. annyi időre van szükség még a cukor az edény alján teljesen feloldódik. Levettem a tűzhelyről és óvatosan apránként adagolva a tojássárgájához öntöttem amit közben folyamatosan kevertem. Ezt a keveréket visszaöntöttem az edénybe és feltettem lassú tűzön folyamatosan keverve amitől kissé sűrűbb lett, nem szabad forralni. Ezután hűtöttem majd műanyag edénybe öntöttem és mélyhűtőbe tettem dermedni. 1/2 óránként átkevertem ezt 3x ismételtem és végül jött a kóstolás . Nagyon finom!
Szép napos időt jó fagyizást !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése