Hozzávalók:
gombóchoz:
1,5 zsemle v. kenyér szelet
kevés olaj
2 kisebb krumpli
2,5 dkg búzadara
2,5 dkg liszt
1 tojássárgája
1 tojássárgája
fél dl tej
só
mártáshoz:
kb. 20 dkg vegyes zöldség
babérlevél, só, őrölt bors
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
🌸
Elkészítése: gombóc: kenyeret feldaraboltam kockára és kevés olajon megpirítottam. Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd összetörtem. Krumplihoz tettem a pirított kenyeret és a többi hozzávalót az egészet kanállal összeforgattam majd gombócokat csináltam belőle és enyhén sós forrásban lévő vízbe pakoltam. Mikor feljött a tészta a víz felszínére akkor szedtem ki és öblítettem hideg vízzel . Mártás:Megpucolt felkockázott vegyes zöldséget edénybe tettem vizet öntöttem rá hogy jól ellepje sót, babérlevelet és kevés őrölt borsot tettem hozzá és addig főztem még a zöldség puha lett. Ekkor leszűrtem a vizét félretettem a zöldséget leturmixoltam. Edénybe tettem a cukrot karamellizálódni majd felöntöttem a félretett zöldséglével és hozzátettem a pürésített zöldséget. Tejfölbe tettem 1 teáskanál lisztet elkevertem és ezzel sűrítettem be a már forrásban lévő mártást végül hozzátettem a mustárt amivel csupán összekevertem és készen is volt. Nagyon finom volt így együtt !
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Finom lehetett a gombóc és a mártás is! Én is nemrég főztem vadast, szeretjük :-)
Katalin finom volt, láttam nálad is csak ott volt hús is mellé! Köszi!
Megjegyzés küldése