Hozzávalók:(6 db kosárkához és krémhez) 2db réteslap, 1 evőkanál vaníliapuding, 2 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg vaj/margarin, eper.
🍓
Elkészítése:/ Bolti fagyasztott réteslapból készítettem ./ Mivel csupán 6 db szándékoztam készíteni ezért csak 2 lapot hagytam szoba hőmérsékleten kiengedni. Ezután a lapokból 10x10 cm darabokat vágtam muffin sütő mélyedéseibe pakoltam egy lyukba 5 db tésztát tettem egymásra közben olvasztott vajjal kentem meg . Mikor elkészültem az egésszel előmelegített sütőben 200 fokon kb. 6' sütöttem majd hagytam kihűlni a formában. A tejnek a felét elkevertem a pudinggal a többi részét a cukorral felmelegítettem majd besűrítettem a pudingos részével. Tűzhelyről mikor levettem hozzákevertem a vajat kis ideig kevertem majd mikor már kihűlt belekanalaztam a formából már kivett kosárkákba . Tetejére alaposan megmosott felszeletelt epret pakoltam. Nagyon finom !-Természetesen nagyobb mennyiségből és más gyümölccsel is elkészíthető!
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
Nagyszerű, köszönöm.
Oh, de guszta!!! Pont nemrég használtam el a réteslapokat...de veszek újra, hogy kipróbáljam ezt is! Köszönöm az ötletet!!!
Ani én köszönöm a játékot!
Timi köszi. Érdemes kipróbálni mert nagyon finom, egészségetekre!
Megjegyzés küldése