Hozzávalók:
28 dkg liszt
7 dkg margarin
7 dkg cukor
1 egész tojás +1 sárgája
csipet só
1 dkg élesztő
tészta kenéséhez: tojás, szórásra darált dió-kevés cukor
🌼
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát/tészta állaga nem túl lágy/. Hagytam duplájára kelni, ezután a tésztából ujjnyi hurkákat formáltam és kettőt egymásba tekertem így formáltam kifliknek./ 13 db lett/ Vajazott tepsibe pakoltam hagytam kicsit még kelni közben előmelegítettem a sütőt. Felvert tojással megkentem a tésztát és darált dió és cukor keverékével beszórtam. 200 fokon 20' sütöttem.
- Régi szakácskönyv amiből választottam azt írja:" Nem szárad ki, több napig is friss marad."
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Ki fogom próbálni, mert annyira jól néznek ki! Köszönöm!!! :o)
Timi biztos hogy nem fogod megbánni, mert nagyon finom! Egészségetekre!
Megjegyzés küldése