Hozzávalók:1 kisebb karfiol, 2 evőkanál ételízesítő, 40 dkg csirkemell, 2,5 dl tejföl +megmaradt 2 evőkanál kefir, 1 mk.só, 1/2 kávéskanál bors, 1 db tojás, 10 dkg reszelt trappista sajt, petrezselyem.
Elkészítése: Karfiolt rózsáira szedtem és roppanósra főztem ételízesítővel . Mikor megfőtt leszűrtem és félretettem. Húst szeletekre vágtam sóztam borsoztam (csirkéhez való házi fűszer keveréket is szórtam rá) és egy kisebb tepsibe pakoltam egymás mellé tetejére raktam a karfiol rózsákat . Tejfölbe elkevertem a tojást , húst amivel beszórtam annak a maradékát/só-bors-fűszerkeverék/, reszelt sajtot az apróra összevágott petrezselymet és ezzel öntöttem le a karfiolt Előmelegített sütőben 180 fokon 50' sütöttem.
-Szerintem jöhet a folytatás nagyobb mennyiségből is:-) /Egyszer teszek egy próbát csirkecomb filézett részével elkészítve/
Forrás:innen
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Ez nagyon jó! Legközelebb, ha lesz karfiolom, kipróbálom. Nyami. :D
Nagyon finom lehet!!! Köszi az ötletet! :o)
sucika érdemes elkészíteni mert igen finom , váljon egészségetekre!
Timi egészségetekre!
Kipróbáltam - igaz csirkecombbal - de azzal is finom volt. Szerintem brokkolival is lehetne ugyanezt csinálni.
aranyos fodorka örülök hogy tettél egy próbát egészségedre! Legközelebb én is csirkecombbal fogom készíteni.
Megjegyzés küldése