Hozzávalók: Bolti leveles tésztából / 4 lap/, 1/2 kg magozott meggy, porcukor -őrölt fahéj ízlés szerinti mennyiségben, 6-7 db háztartási keksz apróra tördelve, olaj a tészta kenésére.
Elkészítése: Konyharuhára tettem az első lapot olajba mártott kenőtollal megkentem rápakoltam a következő lapot... mind a négy lapot kentem egymásra pakoltam kimagozott lecsepegtetett meggyet a tésztára egyenletesen rápakoltam porcukrot és fahéjat szórtam rá majd az apróra tördelt kekszet ezután a tésztát a konyharuha segítségével felgöngyöltem szorosan a két végét is kicsit behajtottam. Olajjal lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Jó ötlet ez a keksz. Én mazsolát vagy darát szoktam közé keverni.
Ani most teszteltem a kekszes verziót eddig én zsemlemorzsát használtam.
Megjegyzés küldése