2018. március 20., kedd

Sárga túró ismét

Tettem egy próbát bolti tejből  készítettem hasonló kis mennyiségből mint az előzőekben  csak más ízesítéssel ! 

Hozzávalók és elkészítése: ( Jó tapasztalatom volt az utóbbi időben a bolti 2,8 % tejjel)
 Fél liter tejet feltettem a tűzhelyre amibe csipet sót, 2 teáskanál cukrot, 1 teáskanál vaníliacukrot , mazsolát , fél citrom reszelt héját  tettem .  5 db tojást ütöttem fel egy tálkába amit villával kicsit átkevertem csupán csak annyira hogy a sárgája ne legyen egybe. Mikor már forrt a tej ezt a keveréket öntöttem bele amit fakanállal kicsit átkevertem. Mikor már kezdett csomósodni akkor az odakészített  szűrőkanálba/benne gézlap/ öntöttem, hagytam lecsurogni majd a gézt összekötöztem úgy hogy egy fakanál nyelét áttudjam rajta dugni és egy fazékra  tettem. Pár óra elteltével mikor már nem volt az edénybe folyadék , a túrót kivettem a gézből és tálkára pakoltam amit hűtőbe tettem. Ezt egy tesztnek szántam az ünnepek előtt,  dönthetek hogy melyiket válasszam? Szerintem  sonkához ez lenne a legjobb! Finom!!
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

sucika írta...

Imádom, gimis koromban sokat ettem, mert a Bodrogköziek húsvétra ezt készítettek.Egyszer csináltam én is pár éve, dupla adagból, de sajnálom a 10 tojást bele, ilyen árak mellett. De lehet, hogy egy fél adagot én is csinálok az idén. :))

Éva írta...

sucika annyi tojásból én is meggondolnám:-)) Váljon egészségetekre!

Leki-Rita írta...

Köszönöm a receptet! Tegnap elkészítettem - ma megkóstoltam, nagyon fincsi ♥

Éva írta...

Leki-Rita örülök hogy elkészítetted, váljon egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...