2018. április 16., hétfő

Házi fűszeres zsemlemorzsa

Szeretném megosztani veletek ezt a jó tippet amit olvastam és már ki is próbáltam. Biztos sokan vagytok úgy velem együtt hogy a szikkadt kenyeret vagy péksüteményt megszárítás után ledaráljátok vagy reszelitek.  Ebből a ledarált  zsemlemorzsából vettem ki  5-6 evőkanállal  amit  bármilyen száraz fűszerekkel lehet ízesíteni, nálam   a  próba  1-1 teáskanál bazsalikom és rozmaring keveréke  lett  amit az  üvegbe  kiszedett morzsához tettem  és jól összevegyítettem.
🌼
Rántott krumpli , hamis fasírt vagy egyéb zöldségek panírozásánál  biztos  finom ízt  fog adni!
Ui: Az általam használt  fűszereket kívül  az újságban ajánlottak még:kakukkfű, snidling, majoránna, zsálya fűszereket,  reszelt parmezán sajtot , 1-2  gerezd  reszelt fokhagymát, kukoricapelyhet szilánkosra törve és finom szemcséjű zabpelyhet.  Szárított fűszereket összelehet keverni  de a sajt és fokhagyma használatánál természetes hogy csak használat előtt !
😉

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet! Egyik fűszer finomabb mint a másik, biztos kellemes ízt és illatot ad sütéskor :-)

aranyos fodorka írta...

Ez még nem jutott eszembe, pedig milyen egyszerű, de nagyszerű ötlet ! Ki fogom próbálni, nagyon szeretem a rántott zöldségféléket, (karfiol, brokkoli, cukkini, kelkáposzta) biztos ahhoz is jó lesz.

Éva írta...

Katalin köszi.
aranyos fodorka én sem magamtól jöttem rá ezért is osztom meg veletek, hogy finom lehet az biztos! Már ahogy bekevertem üvegbe tettem egészen más illata volt a prézlinek!

Lívia írta...

Én is jó ötletnek tartom és ki is fogom próbálni, azokkal a fűszerekkel amiket mi szeretünk és használom is.

Éva írta...

Lívia örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre!

Monika írta...

Fűszeres zsemlemorzsa? Hatalmas ötlet,köszönöm!

Éva írta...

Mamka én már kipróbáltam nagyon finom, köszi!