2018. május 29., kedd

Sajtos fasírtgolyó

Nálam már "kódolva" van általában az ételeknél hogy tudjam még gazdaságosabban beosztani azt  ami van:-)) Hétvégére 60 dkg. darált húst vettem  aminek egy részéből  töltött paprikát készítettem/2 paprika a többi gombóc/ . Már akkor arra gondoltam a maroknyi megmaradt húsból még egy nap ebédjét megoldjam. Hűtőben volt még kb. 8 dkg reszelt sajtom a többi már jött magától...
Hozzávalók: Darált hús kb. 20-25 dkg , 8 dkg reszelt sajt , 1 db  áztatott kinyomott zsömle, 1 db tojás, 1 gerezd fokhagyma reszelve,1 teáskanál házi vöröshagymakrém, só, őrölt bors, kevés pirospaprika, zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
*
Elkészítése: Hozzávalókat összegyúrtam és golyóknak megformáltam majd a zsemlemorzsába forgattam és forró olajban kisütöttem. 
Jó étvágyat ! 


4 megjegyzés:

Okki írta...

Sajtot még soha nem tettem fasírtba, de biztos csak még finomabb lehet így. :)

Éva írta...

Okki egyszer próbáld ki mert nagyon finom!

aranyos fodorka írta...

Jó ötletnek tűnik. Ha képes leszek megőrizni egy kevéske sajtot - és nem nassolom el :-) - akkor egyszer kipróbálom. Mindenféle sajtos ételt nagyon szeretek, sokkal jobban, mint a húsokat.

Éva írta...

aranyos fodorka a sajt nálunk is kapós de van hogy kicsi marad! Váljon egészségedre!