🌸
Elkészítése: Krumplit megpucoltam kockára vágtam és annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá és puhára főztem. Az edénybe hagytam és a vízzel együtt krumplinyomóval összetörtem majd hozzátettem a kukoricalisztet és fakanállal jól kikevertem ekkor még a tűzhelyen volt az edény. A masszát tányérra borítottam és kicsit hagytam hűlni. A talált receptben szalonnával volt ízesítve de én mos csak újhagymával készítettem. Egy fakanál zsírt melegítettem ebbe tettem a felkarikázott hagymát kicsit sütöttem majd kiszedtem a zsírból. A visszamaradt zsírba kanalaztam a lisztes-krumplis masszából kicsit megsütöttem ezután tettem tányérra megszórtam a hagymával és kevés tejföllel ízesítettem.
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Nem lehet ez rossz, egyszerű is, olcsó is, túl sokáig nem tart az elkészítése. Ezek mind előnyök az én egy személyes konyhám számára :-)
aranyos fodorka nekem nagyon ízlett a mennyiség ami lett ebből a hozzávalóból ezen kívül amit itt látsz még 6 evőkanálnyi, váljon egészségedre!
Zalában találkoztam először a dödöllével, addig nem is tudtam micsoda, csak a gyerekénekben hallottam róla, az Éliás, Tóbiásban :) Ott is hagymával készítik és nagyon finom tejföllel!!!
Timi köszi !
Megjegyzés küldése