Szeretem ezt a fajta édességet! Egyszerű az elkészítése ízesítését lehet variálni nálam megtalálható csokis, kókuszos, fahéjas, citromos változatban. Most tettem egy próbát házi mézeskalács fűszer hozzáadásával:)😉
🌸
Elkészítése:Margarint a cukorral és a tojással kikevertem gőz fölött megolvasztott csokoládét kicsit hűtöttem majd azt is hozzákevertem. A liszthez tettem a vaníliacukrot, sütőport és a mézes fűszerkeveréket összevegyítettem majd összegyúrtam a csokis keverékkel közben hozzátettem a tejet is.Mikor összeállt a tészta hűtőbe pakoltam/itt jó minél többet áll, legalább 3 órát/, nálam most úgy alakult hogy egyik nap délután összeállítottam és csak másnap reggel kis gombócokat gyúrtam a masszából megforgattam porcukorba és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól távolabb. Előmelegített sütőben 180 C fokon 13' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése