2019. március 2., szombat

Gesztenyebomba / sütés nélkül

Régi szakácskönyvemből  kiválasztott  finomság amit most kis adagból készítettem el😊

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg vaj/margarin, kevés rumaroma, 1,5 dl tejszín, 2 tk. vaníliás cukor, étcsokoládé,pár darab babapiskóta.(Nagy családnál dupla mennyiség szükséges)

🌷
Elkészítése: Mélyebb tálat folpackkal  kibéleltem  ezután vízzel kiöblítettem. Gesztenyemasszát villával összetörtem majd a puha vajjal és kevés rumaromával kikevertem.A tálba tettem a masszából úgy hogy az alján és az  oldalán is legyen középen üreg volt. Felvertem a vaníliás cukorral ízesített tejszínt/ aki édesen szereti tehet a tejszínbe is cukrot/ és a forma közepébe kanalaztam a tejszínt. A babapiskótát kávéval ízesített tejbe mártottam és ezt raktam a tejszín tetejére. Hűtőbe tettem pár órára. Ezután az edényre tányért pakoltam és egy hirtelen mozdulattal átfordítottam fóliát levettem. Gőz fölött olvasztott csokoládéval öntöttem le😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ezt a férjem imádná, el is készítem neki! Köszi!

aranyos fodorka írta...

Biztos finom, én nagyon szeretem a gesztenyét - de időnként felmerül bennem a kérdés, hogy hátha nem is gesztenyéből készült a massza. Egyébként meg elég drága.Igaz néha néha "dorbézolhat" az ember....
(Csak zárójelben: próbáltál már vörös, vagy tarka babot kicsit cukros lében puhára főzni és átpasszírozni ? Tisztára olyan, mint a gesztenye....)

Gerdi írta...

Hmmm, nagyon csábítóan néz ki! Biztosan dupla adaggal indítanék! :-)

Katalin írta...

Nagyon guszta, de jó lenne most belőle egy szele! Megdobhatnál egy ilyen bombával, nem utasítanám vissza :-) :-)

Éva írta...

teller-cake akkor ne várj sokáig szerezzél örömöt férjednek!Váljon egészségetekre!
aranyos fodorka azt hogy mi miből készül jobb ha nem is tudjuk, én egyszer hamis gesztenyepürét készítettem azt főtt krumpli és darált dióból. Babból még nem csináltam de már hallottam hogy az is jó!(Bármit is készít az ember akár süt akár csak ilyen sütés nélküli is az minden drága sajnos!)
Gerdi nálatok biztos hogy nagyobb adagra lesz szükség, váljon egészségetekre!
Katalin köszi, szívesen megkínálnálak !