2019. március 10., vasárnap

Mikor a kevés is elégnek bizonyul...

gondolkodtam hogy megosszam-e veletek ? Talán akadnak köztetek  hasonló  gondolkodással  és pénztárcától  függő háztartást vezetők , rájuk gondoltam mikor végül csak úgy döntöttem hogy megosztom :)
Boltunkban nagyon szép húsos karajcsont volt  ebből vettem  egy darabot ami nem volt egészen egy kg. / 1 kg: 434 Ft./   Finom levest főztem belőle . A csontról leszedtem a húst  pörkölt alapot készítettem jó lecsósan/házi és erre pakoltam rá a leszedett apró hús darabokat  babérlevelet tettem hozzá 2 dl tejfölt  és készre főztem. Csináltam sós palacsintát   és a leszűrt  húsból tettem egy-két kanállal a palacsinta közepébe ráhajtottam a palacsintát négy részről és tányérba tettem majd a tejfölös  szószból öntöttem rá. (Hortobágyi húsos palacsinta  szolidabb változata😊) Levest két napig ettük , de a palacsinta is nekünk bőségesen elég volt😋


9 megjegyzés:

Fáni írta...

Szeretem a receptjeidet, finomak, és sokszor pénztárca kímélőek :)

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet! Én is szoktam hasonló lecsós pörköltet készíteni a főtt húsból, amit általában rizzsel eszünk meg :-)

undercover írta...

Hihetetlen ügyes vagy! Ebben a mai pazarlós-kidobós világban taníthatnál háztartási ismereteket bármelyik iskolában. Csak az a baj, hogy akiknek ezt látniuk kellene, nem veszik észre.

Ani írta...

Így van. Én is gyakran felhasználom a csontról leeső húst.Az a legfinomabb egyébként.

Anikó írta...

Évikém ügyes vagy, ezt így is kell, emlékezz vissza a nagymamáink is így csinálták, egyféle dologból többféle ételt kihoztak :-) A húsos karajcsont bizony nagyon finom, nálam is sűrűn van :-)

aranyos fodorka írta...

Undercovernek van - sajnos - igaza. Ez a fajta észszerű gazdálkodás, takarékosság és okos beosztás teljesen kiment a divatból. Tudnék én is mesélni, hogy mit, mivé lehet "átalakítani" - hogy semmit se kelljen kidobni belőle.Azért olvasom szívesen a blogodat, mert valamiképp a gyerekorom köszön vissza belőle. És arra jó visszagondolni.

Éva írta...

Kedvesek vagytok, köszönöm !

Dombi Anikó írta...

Szia!
Rendszeresen olvasom a blogodat, sok mindent ki is próbáltam már.
Én a negyvenedik éveim vége felé, sok mindenre emlékszem a nagymamáimtól, anyukámtól, sokat tanultam tőlük.
De mindig jó újat tanulni. ami nekem sokat segit a takarékoskodásban!
HATALMAS KÖSZÖNET MÉG EGYSZER!!!
Anikó

Éva írta...

Anikó Dombi nagyon kedves vagy köszönöm! Örülök hogy találsz olyat amit ki is próbálsz, hidd el én már korosabb vagyok mégis van még mit tanulnom:) További jó böngészést sütést-főzést kívánok és köszönöm hogy látogatod blogomat!