Boltunkban nagyon szép húsos karajcsont volt ebből vettem egy darabot ami nem volt egészen egy kg. / 1 kg: 434 Ft./ Finom levest főztem belőle . A csontról leszedtem a húst pörkölt alapot készítettem jó lecsósan/házi és erre pakoltam rá a leszedett apró hús darabokat babérlevelet tettem hozzá 2 dl tejfölt és készre főztem. Csináltam sós palacsintát és a leszűrt húsból tettem egy-két kanállal a palacsinta közepébe ráhajtottam a palacsintát négy részről és tányérba tettem majd a tejfölös szószból öntöttem rá. (Hortobágyi húsos palacsinta szolidabb változata😊) Levest két napig ettük , de a palacsinta is nekünk bőségesen elég volt😋
2019. március 10., vasárnap
Mikor a kevés is elégnek bizonyul...
gondolkodtam hogy megosszam-e veletek ? Talán akadnak köztetek hasonló gondolkodással és pénztárcától függő háztartást vezetők , rájuk gondoltam mikor végül csak úgy döntöttem hogy megosztom :)
Boltunkban nagyon szép húsos karajcsont volt ebből vettem egy darabot ami nem volt egészen egy kg. / 1 kg: 434 Ft./ Finom levest főztem belőle . A csontról leszedtem a húst pörkölt alapot készítettem jó lecsósan/házi és erre pakoltam rá a leszedett apró hús darabokat babérlevelet tettem hozzá 2 dl tejfölt és készre főztem. Csináltam sós palacsintát és a leszűrt húsból tettem egy-két kanállal a palacsinta közepébe ráhajtottam a palacsintát négy részről és tányérba tettem majd a tejfölös szószból öntöttem rá. (Hortobágyi húsos palacsinta szolidabb változata😊) Levest két napig ettük , de a palacsinta is nekünk bőségesen elég volt😋
Boltunkban nagyon szép húsos karajcsont volt ebből vettem egy darabot ami nem volt egészen egy kg. / 1 kg: 434 Ft./ Finom levest főztem belőle . A csontról leszedtem a húst pörkölt alapot készítettem jó lecsósan/házi és erre pakoltam rá a leszedett apró hús darabokat babérlevelet tettem hozzá 2 dl tejfölt és készre főztem. Csináltam sós palacsintát és a leszűrt húsból tettem egy-két kanállal a palacsinta közepébe ráhajtottam a palacsintát négy részről és tányérba tettem majd a tejfölös szószból öntöttem rá. (Hortobágyi húsos palacsinta szolidabb változata😊) Levest két napig ettük , de a palacsinta is nekünk bőségesen elég volt😋
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Szeretem a receptjeidet, finomak, és sokszor pénztárca kímélőek :)
Nagyon jó ötlet! Én is szoktam hasonló lecsós pörköltet készíteni a főtt húsból, amit általában rizzsel eszünk meg :-)
Hihetetlen ügyes vagy! Ebben a mai pazarlós-kidobós világban taníthatnál háztartási ismereteket bármelyik iskolában. Csak az a baj, hogy akiknek ezt látniuk kellene, nem veszik észre.
Így van. Én is gyakran felhasználom a csontról leeső húst.Az a legfinomabb egyébként.
Évikém ügyes vagy, ezt így is kell, emlékezz vissza a nagymamáink is így csinálták, egyféle dologból többféle ételt kihoztak :-) A húsos karajcsont bizony nagyon finom, nálam is sűrűn van :-)
Undercovernek van - sajnos - igaza. Ez a fajta észszerű gazdálkodás, takarékosság és okos beosztás teljesen kiment a divatból. Tudnék én is mesélni, hogy mit, mivé lehet "átalakítani" - hogy semmit se kelljen kidobni belőle.Azért olvasom szívesen a blogodat, mert valamiképp a gyerekorom köszön vissza belőle. És arra jó visszagondolni.
Kedvesek vagytok, köszönöm !
Szia!
Rendszeresen olvasom a blogodat, sok mindent ki is próbáltam már.
Én a negyvenedik éveim vége felé, sok mindenre emlékszem a nagymamáimtól, anyukámtól, sokat tanultam tőlük.
De mindig jó újat tanulni. ami nekem sokat segit a takarékoskodásban!
HATALMAS KÖSZÖNET MÉG EGYSZER!!!
Anikó
Anikó Dombi nagyon kedves vagy köszönöm! Örülök hogy találsz olyat amit ki is próbálsz, hidd el én már korosabb vagyok mégis van még mit tanulnom:) További jó böngészést sütést-főzést kívánok és köszönöm hogy látogatod blogomat!
Megjegyzés küldése