2019. augusztus 23., péntek

Félbarna kenyér

Hozzávalók: kovász: 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 g friss élesztő, 1/2 dl kefir+ 1/2 dl víz vegyítve, kenyér tésztája: kovász + 20 dkg finomliszt, 5 dkg rétesliszt, 5 g friss élesztő, 1 teáskanál só, 1 dl víz.


Elkészítése: Előző este  kovász hozzávalóit  összekevertem és letakarva hagytam pihenni másnapig. Másnap a kimért liszteket összevegyítettem hozzátettem a sót,  élesztőt  kovászt és apránként a langyos vizet és közben dagasztottam a tésztát. Mikor megfelelő állaga lett letakarva 1 órát pihentettem. Jénai tálba sütőpapírt tettem  a megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam megformáltam és a tálba tettem letakarva  még 20' pihentettem.  Sütőt előmelegítettem 240 C fokra. A tésztát vízzel spricceltem le késsel pár helyen bevágtam és kevés szezámmagot szórtam rá jénai tetejével letakartam és előmelegített sütőben 40' sütöttem. Mikor kivettem  a tálból rácsra téve ismét vízzel spricceltem le.😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Kefires vízzel csináltad a kovászt ?? Még sosem próbáltam...
Nagyon várom, hogy vége legyen ennek a forróságnak, mindenképp kipróbálom ezt is.

Éva írta...

aranyos fodorka igen most ezzel csináltam és nagyon jó kenyérke lett. Váljon egészségedre!

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szép kenyeret sütöttél! Biztos nagyon finom is volt. :)

teller-cake írta...

Csudaszép! :-DD

Éva írta...

Évi köszi nagyon finom volt.
teller-cake köszi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...