Olyankor mikor kevés sajt vagy párolt rizs felhasználása a célunk finom húspótlót készíthetünk!(Nálunk most kevés sajt volt kb. 5 dkg ehhez igazítottam a többi hozzávalót)
Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5 dkg sajt, petrezselyem, őrölt bors, 1 db tojás, só, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.(ebből a mennyiségből 15 db golyó lett)
*
Elkészítése: Először a rizst pároltam meg: kevés olajon pirítottam a rizst majd felöntöttem annyi vízzel ami jól ellepte tettem hozzá ételízesítőt mikor forrt lezártam alatta a gázt és lefedtem hagytam puhulni. Sajtot lereszeltem, petrezselymet felaprítottam. A kihűlt rizshez tettem a sajtot, tojást, petrezselymet kevés sót őrölt borsot és annyi zsemlemorzsát amitől jól összeállt a massza. Golyókat formáltam belőle és zsemlemorzsában megforgattam majd forró olajban kisütöttem.😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Köretnek is kiváló lehet :-)
Ilyen sajtgolyót már én is készítettem, finom lett. Most azonban másról szeretnék kérdezni. A kenyereidet miben sütöd, mert az enyém mindig olyan lapos mire megsütöm, mintha ráfeküdtem volna.
Köszönöm a válaszodat
Katalin vagy valami jó mártogatós szósszal, köszi !
Fáni a kérdésedre válaszolva vagy tepsiben, vagy van egy keskenyebb kenyérsütő formám amit jó régen férjuram csinált. Szoktál vizet tenni edénybe a tepsi alá? Ha esetleg túl lágy a tészta akkor is előfordulhat hogy szétmegy, sok sikert!
Jó kis recept - szeretem, ha a maradékok új életre kelhetnek valamilyen más formában. Na ez egy ilyen ötlet. Ki fogom én is próbálni.
Köszönöm a választ,vizet nem tettem alá, legközelebb így csinálom :)
Megjegyzés küldése